Onderwijs

Mijn passie voor het lesgeven begon toen mijn vader en neefje viool wilden leren spelen. Sindsdien ben ik vele studenten blijven onderwijzen, omdat ik energie en inspiratie krijg van mijn studenten. 

Lesgeven is een grote verantwoordelijkheid. Mijn prioriteit is om de leerling plezier te laten beleven tijdens het leren en om de muzikaliteit/creativiteit te stimuleren. 

Ik ben pas op mijn 15e jaar begonnen met vioolspelen. Hierdoor kan ik mij wel nog heel goed herinneren met welke methodes en technieken ik het vioolspelen heb geleerd. Deze ervarigen neem ik zeker mee in mijn docentschap. Door deze inzichten kan ik elke leerling lesgeven naar zijn/haar verlangens en behoeften.De stijlen waarin ik lesgeef kunnen variëren van klassiek tot jazz, pop, enz. Ik ben ook gespecialiseerd in Ierse folkmuziek, en schrijf mijn eigen lesmateriaal. Zoek je iets speciaals of wil je eens een andere vioolstijl proberen dan kan ik je daarmee helpen.

Elke leerling is anders en heeft andere interesses, daarom zal ook elke leerling op een andere manier en met een andere methode les hebben. 

Ik heb zowel in Spanje als in Nederland lesgegeven aan studenten van verschillende niveau's: beginners, amateurs en gevorderde studenten. In de afgelopen jaren heb ik veel verschillende leerlingen lesgegeven en hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan met het gebruiken van verschillende methodieken. Studenten die zich voorbereiden op het conservatorium, maar ook de allereerste beginners en jonge kinderen.

Omdat ik uit Spanje kom kan ik lesgeven in het Spaans, Engels en Nederlands.


Veelvuldig gestelde vragen

1. Waar geef je les?

De Nieuwe Muziekschool: Beerensteinerlaan 69, 1406 NR Bussum

Utrecht: Burgemeester Fockema Andreaeplein, 3582LD  Utrecht

2. Hoeveel kosten de lessen?

De Nieuwe Muziekschool (Bussum): Zie de website.

Eigen lespraktijk (Utrecht): Mijn tarieven zijn gebaseerd op de richtlijn van de KNTV (Koninklijke Nederlandse Toonkunstenaars Vereniging) en de NTB (Nederlandse Toonkunstenaarsbond). De precieze tarieven hangen af van de lesvorm van uw keuze:

  • 30 min: 25 euro
  • 60 min: 50 euro

3. Wat heb ik nodig voor de les?

Je hebt alleen je viool, strijkstok, schoudersteun en vioolkoffer nodig. Ik geef je al het materiaal dat nodig is voor de les. 

Een goed studie-instrument is te huur bij Maki vioolbouw ( te Utrecht) en Van der Knaap vioolbouw (te Baarn) of Douwe van der Wal strijkinstrumenten (te Zwolle).

Wilt u liever een instrument aanschaffen, dan adviseer ik u graag over goede vioolbouwers in de omgeving. Het aanschaffen van instrumenten elders dan bij een erkende vioolbouwer raad ik af. 

4. Welke leeftijden geef je les?

Viool leren spelen is al mogelijk wanneer je 4 jaar oud bent. Tijdens verschillende cursussen en stages heb ik me verdiept in het lesgeven aan deze jonge kinderen. Het vraagt natuurlijk om een andere aanpak dan wanneer een 7-jarige leerling op les komt. Maar door op een speelse manier met veel zingen en bewegen en dit vervolgens op de viool te spelen is het wel degelijk mogelijk om zo jong al viool te leren spelen. Later beginnen kan ook; een jaar of 7/8 is ook een goede leeftijd om te starten. 

Ben je ouder? Dan help ik je graag tijdens de vioolles maar heb je ook een goede dosis doorzettingsvermogen nodig!

5. Hoe kan ik een proefles krijgen?

Mocht u meer informatie over mijn manier van lesgeven willen hebben of ervaren of er een klik bestaat tussen de potentiële leerling en docent, dan nodig ik u graag uit voor een vrijblijvende kennismakingsles. Een afspraak hiervoor kunt u maken via het contact formulier.